Nick Bousse in het VTM Nieuws
2 Januari 2009

Starters in volle crisistijd

Nick Bousse in De Gentenaar
31 Oktober 2008

Kleurige krans kan ook

Kerkhofdagen dezer dagen, en dus regent het chrysanten. Al kan het ook anders natuurlijk. Zo koos Nick Bousse, een dertigjarige meester bloembinder, die sinds eind september zijn eigen zaak heeft aan de Sint-Niklaasstraat, voor cherry brandy rozen uit Ecuador en verwerkte hij ook Hortensia Hypericum, malusappeltjes en pistachegroen in een kleurrijke maar toch sobere krans.
Wie Nick Bousse herkent, doet dat wellicht omdat hij een aantal jaren in de bloemenwinkel op de Vrijdagsmarkt werkte. ‘Maar op een bepaald moment wil je je eigen zaak, en na enig zoeken vond ik hier dit pand.’

Nick Bousse noemde de zaak gewoon naar zijn eigen naam. Na de tuinbouwschool in Melle volgde hij een twee jaar durende opleiding in Nederland waar hij meesterbloembinder werd.

Nick Bousse in Zone 09
2 Januari 2009

Kleurige krans kan ook

Alhoewel het bloemenhoogtepunt allerheiligen reeds voorbij is, zijn deze pareltjes van de natuur eigenlijk goed voor elke gelegenheid. Maar het hoeven niet altijd saaie boeketten te zijn en dat heeft Nick Bousse goed begrepen.

Deze meesterbloembinder opende eind september zijn eigen zaak in de Sint-Niklaasstraat. Na zijn opleiding in Nederland kent de innovativiteit van Bousse geen grenzen meer. In het ietwat sobere interieur van zijn winkel komt de bloemenweelde opti-maal tot zijn recht. Een enorme variëteit aan bloemen lijkt vanuit een tribune tegen de muur het cliënteel te aanschouwen en het is dan ook erg moeilijk om te kiezen. Voor gewone ruikers met rozen kan je hier natuurlijk ook terecht, maar we raden toch aan om Nick Bousse een originele creatie te laten toveren met deze geurige wondertjes. Een boeket bloemen geven was nog nooit zo romantisch, alle clichés ten spijt!
Yannick Van Lierde – foto Johan Martens